Fremstilling af wrap

Søholm maskinstation tilbyder dig
wrapning af dit hø i midi-rundballer.

Image 01

Søholm maskinstation tilbyder dig wrapning af dit hø i midi-rundballer. Vi presser og wrappper Midi-Rundballer, 100 x 105 cm. med vor helt nye og moderne presse der presser og wrapper i en arbejdsgang.

Midi-Ballen har så tilpas en størrelse at den nemt håndteres internt, men ikke er så lille at økonomien slår revner.

 

 

Ved fremstilling af wrap-baller er det af stor betydning at ballerne ikke først ligger på marken og venter på wrapperen, sådan som de fleste maskinstationer arbejder. Så snart ballen er presset, starter der en gæring inderst i ballen der skal wrappes så hurtigt som muligt. Vor presse foretager automatisk wrapningen kun sekunder efter ballen er blevet presset. Dette sikrer dig den bedste kvalitet af dine wrap-baller.

Det første der afgør kvaliteten af dit hø er selvfølgelig hvad der gror på marken og hvordan den har været behandlet tidligere år.

Det er f.eks. et problem hvis marken foregående år har været slået "sjusket". Der kan være kørt for hurtigt med slåmaskinen eller der har været sløve knive på maskinen.

Det visne græs så vil være på marken vil være ved at nedbrydes og indeholder masser af svampesporer. Hvis disse svampesporer bliver pakket ind sammen med dit nye hø, risikerer du at hele wrap-ballen bliver dårlig og skal kasseres når du pakker den ud.

En slåning i begyndelsen af sæsonen vil så være nødvendigt for at undgå wrap af dårlig kvalitet. Bedst havde det været hvis marken var blevet slået omhyggeligt første gang. Når vi slår græsset bliver der anvendt korrekt kørehastighed og skarpe knive, så hurtig genvækst med nyt græs kan komme i gang.

Er din græsmark mere end 4 år gammel, skal du overveje at få den lagt om, altså pløjet op og tilsået på ny. Et større arbejde der skal udføres omhyggeligt. Brug en ansvarlig maskinstation som Søholm med speciale i netop dette. Der findes utallige græsarter, mange ikke særlig velegnet til hø. Du kan så vælge en af de nyere hesteblandinger, hvis dit hø skal anvendes til heste. Se evt. under "Urtegræs" i "Fodersalg" menuen.

Det er meget vigtigt at græsset har den rette fugtighed når det presses. Er fugtigheden for høj, er der risiko for at bakterier udvikles under ensileringen. Er fugtigheden for lav er det næsten sikkert at der udvikles skimmelsvampe idet ensileringen ikke vil lykkes. Begge dele gør høet ubrugeligt som foder. Dette er desværre noget som mange maskinstationer synder mod og kunderne forstår ikke hvorfor wrappen blev så dårlig. Vi kontrollerer elektronisk om græsset har den rette fugtighed inden vi presser.

Når græsset har nået den korrekte fugtighed startes presningen.

Pressen ruller græsset sammen i rundballer 105 cm. diameter og 100 cm. lange. Straks efter presningen bliver ballerne wrappet med 8 lag plast og læsset af på marken.

Under arbejdet med presningen, tager vi jævnligt et check på om fugtigheden i ballerne er i nærheden af de optimale 30%. Når ballerne er presset og lagt på lager, skal de ligge mindst en måned før ensileringen er fuldført. Efter dette tidspunkt kan vi hjælpe med at udtage en prøve og få foretaget en foderanalyse på Steins Laboratorium. Denne analyse giver ikke bare et billede af foderværdien af høet, men også en indikation af hvor godt ensileringen er lykkedes.

Priser

Priserne på skårlægning og wrap afhænger af arealets størrelse og form.
F.eks. er et langt smalt areal langt hurtigere at bearbejde end et lille firkantet hvor der er mange vendinger.

Skårlægning foretages for en timepris på Kr. 450,-.
Dette fra vi kører hjemmefra til vi er hjemme igen.

Ved wrapning beregner vi os Kr. 62,- pr.balle for materialer og Kr. 450,- pr.time.
Igen fra vi kører hjemmefra til vi er hjemme igen.


Det er p Sholm det sner