Sårheling

Søholm har gennemgået et kursus i laser-terapi til heste og tilbyder dig at behandle forskellige skader på din hest.

Der er forskellige stadier af sår og det er vigtigt at slå fast at vi kun kan behandle overfladiske sår og skrammer. Er der tale om dybe sår hvor det vil være nødvendigt at sy såret, så SKAL du kontakte en dyrlæge. Senere kan vi så træde til for at fremskynde helingen af såret.

En skade som på billedet her er noget der vil hele op helt af sig selv og behøver ingen behandling, da det kun er pelsen der er revet af. Laserterapi vil dog få pelsen til at gro hurtigere ud, men igen kun en kosmetisk behandling.

Terapeutisk laserbehandling vinder mere og mere frem blandtdanske dyrlæger. Det er ikke ny viden at laserbehandling har effekt på cellerne, men problemet har været, at få leveret den ønskede mængde lysenergi i vævet indenfor acceptabelt tidsrum og uden samtidigt at beskadige raskt væv.

Laser terapi har de senere år været igennem en revolutionerende udvikling, hvor nye lasere har forbedret anvendeligheden og forkortet terapi tiden, herved er laser terapi er blevet stadigt mere brugbar indenfor det veterinære felt. Moderne laser apparater er således i stand til at levere en fuld behandling indenfor 2-5 minutter til de mest normalt forekommende sygdomme for hunde og katte.

Laserbehandling bruges blandt andet i forbindelse med:

  • Skader på led, sener, muskler
  • Sår – idet det fremmer helingen
  • Allergiske hududslæt og andre hudproblemer, herunder øreproblemer
  • Efter kirurgiske indgreb, både på kroppen og på mundhulen

Laser er særdeles velegnet til behandling af sår. Laser fremmer blodets koagulationsevne og hjælper dermed til en hurtigere heling af sår og reducerer ofte også efterfølgende arvæv. Generelt kan man også sige, at jo hurtigere et sår på hesten lukkes, jo mindre er risikoen for, at der opstår infektioner, som komplicerer skaden yderligere.

Laserbehandling virker ved at blodgennemstrømningen i vævet øges og det såkaldte membranpotentiale i cellerne ændres. Det frigør en lang række stoffer i kroppen, der blandt andet bevirker at man heler hurtigere efter sår og skader.

Behandlingen er helt smertefri og udføres på et vågens dyr. Stort set alle hunde, katte og heste vænner sig til det og nyder behandlingen, når de først vænner sig til det.

Welkommen til Søholm. Er det wraphø du leder efter Så klik på maskinstation.

X