Problemheste

Vi hører ofte ordet problemhest og det er selvfølgelig et problem at hesten ikke gør hvad vi beder den om.

Men er det nu også hesten der er problemet?

Vi glemmer bare at det er levede dyr vi har med at gøre, det er ikke bare robotter som vi sætter igang med noget, og så gør den sådan indtil den får besked på noget andet. Vi har på Søholm haft mange heste stående der har været “slagteklare”, som så har vist sig senere at være helt normale, og nu rider rundt til stor fornøjelse for dem selv og deres ejere.

Det er sjældent at problemet alene skyldes hesten. Nogle gange har hesten været udsat for en dårlig oplevelse tidligere, men mest skyldes problemet at hesten er blevet opdraget som en “kanin”, altså et kæledyr. Dette bryder hesten sig ikke om, idet den foretrækker at have en stærk leder at støtte sig til og som viser sig værdig til at passe på den.

Hesten er skabt til at flygte for fare, ligeledes er den ikke nysgerrig nok til at udsætte sig selv for unødig fare. At få hesten til at gå op i en trailer, gå hen over et stykke plastik, eller forbi den kødædende sten over på hjørnet er derfor noget hesten aldrig ville udsætte sig selv for og dette er du nødt til at tænke på når du som menneske går ind og forlanger at hesten gør dette. Hesten er altså ikke fræk, doven eller uopdragen, nej hesten er simpelthen bare skrækslagen. Måske kan du tvinge hesten til, at gå op i den trailer, men hvorfor ikke give den lyst til selv at gøre det ?

Gennem indlæringspsykologi kan vi hjælpe dig med evt problemer dig og din hest har. Vi kan give dig et indblik i hvorfor hesten gør som den gør og hvad du skal gøre anderledes næste gang du træner hesten.

Såfremt din hest har problemer med at være alene med dig, er bange når i er ude i naturen, eller ser spøgelser overalt, eller måske et helt andet problem, så kontakt os og lad os hjælpe dig med at få en rigtig hest tilbage.

Welkommen til Søholm. Er det wraphø du leder efter Så klik på maskinstation.

X