Hestene

En præsentation af alle vores skønne heste

Image 01

Vi præsenterer her en liste over alle vores heste.

Hvordan skal de listes? Størrelse, alder, højde, tykkelse eller noget helt andet?

Vi har valgt at liste dem i den rækkefølge hvor vi har fået dem.

Klik på listen herunder for at gå til en bestemt hest, eller rul ned for at se dem alle.

 

 

 

 

Navn Race
Pi Islænder
Sally Welsh Mountain
Ramses Pinto
Buddy Pinto
Emma Fuldblod
Amadeus Frederiksborg
Ashton Haflinger
Silver Mexicansk Fuldblod
Kida Araber
Smilla Welsh Cob
Sweetie Quarter

 


Pi - Islænder
Ejer:     Søholm
Alder: 24 år 3 måneder. Stangmål: ? cm.

Pi var vor allerførste hest. Vi fik hende kun 3 år gammel og måtte således væbne os med tålmodighed indtil hun kunne rides. Hun udmærker sig ved et ualmindeligt venligt sind og har nerver af stål. Vi siger at hun her "pokeransigt" fordi hun aldrig reagerer på hændelser der ville få andre heste til at løbe skrigende bort. Som det fremgår af billedet ovenfor, er Pi et rigtigt badedyr, der sørger for at rytteren bliver grundigt våd når vi er ved stranden. :-)


Sally - Welsh Mountain
Ejer:     Søholm
Alder: 23 år 4 måneder. Stangmål: ? cm.

Sally er en utrolig køn og meget livlig "Welsh Mountain" Pony. Når der skal laves "ballade" på folden er det altid Sally der laver det. Sally fik vi kun 1 dag efter Pi ovenfor og siden har de to holdt sammen.

Da vi købte Sally, var det en helt anden hest vi søgte, men Sally var så sød at vi ikke kunne lade være med at købe hende. Det har vi aldrig fortrudt.

Sally kalder vi også for "Prinsessen".

Til højre ses Sally, kun 1 dag gammel, sammen med sin mor, Balka.


Ramses- Pinto
Ejer:     Søholm
Alder: 25 år 5 måneder. Stangmål: 162 cm.

Øverst til venstre ses Ramses med "Doc Holliday" da han besøgte os sidste gang. Til højre ses "Den Gamle Mand Og Havet"

Ramses er en rigtig "bulderbasse" og er meget modig. Han elsker fart og er vores suverænt hurtigste hest. Han er meget venlig af sind, men ryttere med "hår på brystet" får mest ud af at ride ham, da han er bedst når han får lov til at vise hvad han kan.! (Og han kan en masse sjove ting)


Buddy (Blue Butterfly) - Pinto
Ejer:     Søholm
Alder: 21 år 6 måneder. Stangmål: 162 cm.

"Buddy" er en PintoVallak. Han er utrolig tillidsfuld og kælen. Navnet kommer fra hans kønne blå øjne og et mærke på højre skulder der har form af en sommerfugl. Buddy er meget populær og har mange faste ryttere. Det bevirker at Buddy er i meget fin form uden så meget som et eneste overfæødigt gram fedt. Et rigtigt muskelbundt.


Emma - Fuldblod
Ejer:     Søholm
Alder: 24 år 2 måneder. Stangmål: 160 cm.

Emma er en fuldblod og ligesom Ramses, udstyret med en western-sadel og hovedtøj fyldt med sølvbeslag. Hun er meget velgående og især galoppen er helt ubeskrivelig god. Hun er en sej dame når vi laver væddeløb på stranden. Emma var i en del år min private hest (samtidig med Ramses) og jeg skal nu igen til at ride ture på hende langs stranden nu til sommer.


Amadeus - Frederiksborg
Ejer:     Søholm
Alder: 21 år 2 måneder. Stangmål: 170 cm.

Amadeus var en "problemhest" som den tidligere ejer havde opgivet. Han skulle kun have været her indtil han var blevet beroliget så meget at han kunne bruges som rigtig ridehest, hvorefter han skulle have været solgt. Som mange andre heste her, har han nu i stedet taget fast ophold hos os.


Ashton - Haflinger
Ejer:     Søholm
Alder: 21 år 5 måneder. Stangmål: 143 cm.

Det var egentlig en helt anden hest vi var ude for at købe, men den var hurtigt sorteret fra som et muligt emne. I vor skuffelse kørte vi ud til Verner Danielsen for at se hans store flok af flotte Haflingere. Efter kun få minutter havde vi så fået købt Ashton, som nu er det helt store hit i rideskolen, på grund af hans vildt dejlige jog (langsom trav). Selv om han virker lidt klodset med sine store hove og kraftige ben, så er han altid med i forreste linie når vi er på stranden for at løbe stærkt.


Silver - Mexicansk Fuldblod
Ejer:     Søholm
Alder: 22 år 6 måneder. Stangmål: 142 cm.

Her har vi endnu en gang en "problemhest" som vi skulle afrette for ejeren. Det endte imidlertid med at vi købte Silver og efter en måneds træning, tog Jette sig af ham. Nu er han imidlertid faldet for Melanie, der godt kan lide en frisk galop og overhale Ramses i spurten på stierne i skoven. Han er nu blevet Melanies private hest.


Kida - Araber
Ejer:     Søholm
Alder: 12 år 7 måneder. Stangmål: 143 cm.

Kida ver oprindelig Melanies helt private hest. Den blev opstaldet her, men som tingene udviklede sig, blev Kida sat til salg, hvorefter vi straks købte hende. Bortset fra Melanie selv, har Kida haft en del ryttere. Amanda har haft sine ture på hende. Ida har trænet hende i længere tid og senest har Channie overtaget Kida.


Smilla - Welsh Cob
Ejer:     Søholm
Alder: 14 år 9 måneder. Stangmål: 141 cm.

Smilla kom til nærmest ved en tilfældighed da vi så hendes salgsannonce. Vi kørte straks ud for et se hende og fik hende "på prøve" hos os selv. Prøvetiden blev dog overstået på en halv time. Smilla er ikke nem at ride, men Cecilie har taget kampen op og har efterhånden fundet melodien sammen med Smilla.


Sweetie - Quarter
Ejer:     Søholm
Alder: 14 år 2 måneder. Stangmål: 143 cm.

Sweetie er en pragtfuld quarter-horse med stort Q. Vi var ude for at se på en anden hest der viste sig at være af tvivlsom oprindelse. Længere nede i annoncerne stod så Sweetie og kiggede på os og vi kørte ud for at se hende. Det blev til kærlighed ved første blik og vi købte Sweetie på stedet. Hjem efter traileren og tilbage igen og Sweetie spadserede lige ind i traileren helt af sig selv. Helt igennem en overbevisende hest. Sweetie er efter kort tid blevet Amandas private hest.


Det er p Sholm det sner