Førstehjælp

Førstehjælp til heste

""

Vi har med tiden været ude for lidt af hvert og har oparbejdet en vis rutine i sårbehandling. Du er velkommen til at benytte dig af vor viden om dette felt og bede om hjælp i visse situationer.

Lad os slå helt fast at såfremt der er tale om nye dybe sår der skal sys, så SKAL du kontakte en dyrlæge.

Hvis du derefter skal have skiftet forbindinger dagligt er vi straks på pletten for at hjælpe dig hvis du ikke er sikker i dette håndværk.

Har din hest fået en skade og er du i tvivl om hvad du skal gøre indtil dyrlægen ankommer, så ring til os. Vi er normalt meget hurtigt på pletten og kan hjælpe med en midlertidig forbinding.

Mindre sår der blot skal renses og forbindes klarer vi hurtigt og elefant.
Er du i tvivl, så ring til os og lad os se om vi kan klare det eller du skal have fat i en dyrlæge.

I alle tilfælde vil vi med vores laser-udstyr kunne fremskynde en heling af den opståede skade.

 

Laserbehandling bruges blandt andet i forbindelse med:

  • Skader på led, sener, muskler

  • Sår - idet det fremmer helingen

  • Allergiske hududslæt og andre hudproblemer, herunder øreproblemer

  • Efter kirurgiske indgreb, både på kroppen og på mundhulen

 

""

Laserbehandling virker ved at blodgennemstrømningen i vævet øges og det såkaldte membranpotentiale i cellerne ændres. Det frigør en lang række stoffer i kroppen, der blandt andet bevirker at man heler hurtigere efter sår og skader.

Behandlingen er helt smertefri og udføres på et vågent dyr. Stort set alle hunde, katte og heste vænner sig til det og nyder behandlingen, når de først vænner sig til det.

Laserterapi er koncentreret energi til den naturlige heling, hvor laserlys trænger dybt ind i vævet, helt ind i den enkelte celle. Cellen udnytter energien fra laserlyset og sætter gang i alle kroppens naturlige reperationsmekanismer. Dermed forstærkes helingsprocessen og immunforsvaret styrkes. Laserterapi understøtter således kroppens egne naturlige funktioner og hjælper dem til at ske langt hurtigere.

Laserbehandlig er smertefri. Den frigivne energi øger blodcirkulationen, trækker væske, ilt og næringsstoffer til det beskadigede område. Dette skaber et optimalt helbredende miljø, der reducerer betændelse, hævelse, muskelkramper, stivhed og smerte. Det skadede område vender tilbage til normaltilstand, så funktionen i det behandlede område genoprettes, og smerten mindskes.

Vores priser:
Tilkalder du os til en skade med din hest der ikke kræver dyrlæge, betaler du kun kørsel og eventuelle forbindsstoffer. Vores assistance er gratis, idet vi forventer at du er medlem af Hestens Værn eller bliver det kort efter vi har hjulpet dig. Skal din hest have laser-terapi i forbindelse skaden, er dette ligeledes gratis.


Det er p Sholm det sner